Synskirurgi

Våre behandlinger

Vi benytter RLE med multifokale, trifokale- og monofokale linser

Linsebytte eller RLE (Refractive Lens Exchange)
Samme operasjon som en grå stær-operasjon med den forskjell at linsen som fjernes er klar, ikke grå. Hensikten med denne operasjonen er å oppnå full brillefrihet. Så vel enstyrkeglass som progressive glass kan erstattes. Denne operasjonen dekkes ikke av myndighetene, så pasienten må bære hele kostnaden selv (som ved en laseroperasjon for brillefrihet).

Alderssyn (Presbyopi)
Vår naturlige linse har evnen til å skifte fokus fra langt hold til nært hold. Dette går tapt etter 45-50 års alder – og vi trenger lesebrille. Ved grå stær-operasjon eller RLE (se under) kan dette bøtes på enten ved å sette inn ulike linser i høyre eller venstre øye (monovision) eller sette progressiv linse inn i øyet. Våre progressive linser heter Fine Vision (www.physiol.eu/en/multifocal-iol/finevision/).

Spørsmål og svar

Under finner du ofte stilte spørsmål med svar fra vår øyekirurg Bjørn Simensen.

RLE står for Refractive Lens Extraction som er en kirurgisk øyeoperasjon hvor øyets egen linse blir byttet ut til fordel for en kunstig linse.

I prinsippet ja. Noen få vil trenge en svak lesebrille.

Monofokale linser gir deg fokus til en avstand. Multifokal er å betrakte som en progressiv brille inne i øyet.

Gjennomsnittet er 1 til 2 dager, men dette er individuelt fra hvordan synet ditt var før inngrepet. Øyekirurgen som behandler deg vil kunne gi deg et svar på dette.

Ja.

Ja, 1 dråpe 4 ganger daglig i 2 uker.

Nei. Du vil ikke føle smerte under inngrepet. Du vil få en lokalbedøvelse i form av øyedråper. Ingen sprøyte.

Nei. Pasienter kan i få tilfeller merke en en mindre grad av sårhet i øynene i noen dager etter inngrepet.

Ja. Kan i tillegg brukes for å rette opp skjev hornhinne.

Nei. I så tilfelle tilbys LRI, som betyr at hornhinneskjevheten kan rettes opp med et lite snitt i hornhinnen. Dette er  da eventuelt inkludert i operasjonsprisen.

Grunnen til den gunstige prisen på 35.000, er at en eventuell laserbehandling etterpå ikke er inkludert i denne prisen.
Sannsynligheten for laserbehandling etterpå ligger på 10% som Mjøskirurgene vil dekke gjennom www.medical-travel.no. Dette gjelder bare for dem under 60 år.

Med dagens mikroteknikk, er disse sjeldne, og det er ikke uten grunn at en grå-stær-operasjon er den operasjon det gjøres mest av i verden i dag. Den vanligste grunn til at kunden ikke blir 100% fornøyd, er hvis sluttresultatet ender med at han/hun blir utilsiktet nærsynt, langsynt eller får skjev hornhinne. Vanligvis bøtes dette på med LRI (at det snittes i hornhinnen), LASIK (laserbehandling av brytningsfeil) eller rett og slett en brille.

Netthinneløsning har en risiko på 0,5 promille hos normalbefolkningen, 2 promille hos dem som er operert for grå stær. Det kan gå hull på linseposen (kapselbrist – som har en risiko på 1,4 %), det er da mulig øyelegen må legge en annen linse inn i øyet enn den som er planlagt.

Priser

 Inngrep: Priser:
RLE monofokal29 000,-
RLE multifokal35 000,-
Trenger / ønsker man en torisk linse,
kommer det et tillegg på kr. 6 000,-
fra 39 000,-
RLE-Forundersøkelse (trekkes fra dersom operasjon.)500,-
RLE -EtterkontrollerGratis